Blamerende nederlaag voor PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zichzelf vandaag (zondag) geblameerd door in eigen huis met 1-2 te verliezen van FC Twente. De Zwollenaren speelden bijna een helft lang met een man meer.

Na negentig minuten voetbal wijzen bijna alle statistieken van de wedstrijd PEC Zwolle-FC Twente in het voordeel van de thuisploeg. Bijna, op de einduitslag na, want de Tukkers gingen er vandaag met de drie punten vandoor. En dat mag de ploeg van Ron Jans zich zwaar aanrekenen.
Pal na rust – bij een 1-1 stand – lijkt de wedstrijd zich te kantelen in het voordeel van de Zwollenaren als FC Twente-speler Bersant Ceina wegens natrappen met de rode kaart van het veld wordt gestuurd. Maar uitgerekend de gasten komen vervolgens op voorsprong na een domme fout van PEC Zwolle-doelman Micky van der Hart.

Legio kansen
Het team van Jans probeert de schade nog wel goed te maken, krijgt ook legio kansen, maar staat na het laatste fluitsignaal met lege handen. En dat doet pijn, vindt ook Jans. ‘We hebben vooral van onszelf verloren. We hebben slecht verdedigd, een keer super slecht en een keer erg slecht. We moeten voetballend de lijn doortrekken. We zitten in de degradatiezorgen, niet wat spel betreft, maar wat de resultaten betreft. Het is jammer dat we er niet in slagen de schoonheid van het spel om te zetten in resultaat.’