Boek over 200 jaar Zwolse Courant

De meer dan 200 jaar oude papieren geschiedenis van de Zwolse Courant is nu modern samengekomen in een e-book. Auteur en oud-journalist Willem van der Veen presenteerde eerder deze indrukwekkende historie in de tijdschriften van het Historisch Tijdschrift Zwolle.

Om te zorgen dat ook mensen over 100 jaar dit levenswerk tot zich kunnen nemen besloot de Zwollenaar zijn verhalen te bundelen tot een 200 pagina’s tellende e-book De Zwolse, 200 jaar venster op de wereld. Zijn werk is aangevuld met extra illustraties, foto’s en anekdotes van een aantal voormalige redacteuren van ‘erfgenaam’ de Stentor.

Trots. Dat is wat dit boek is. Trots op de unieke historie. Trots op de krant, op Zwolle en op het bedrijf, dat niet alleen een familiebedrijf was, maar vooral een onderneming waar iedereen wel iemand kende die er werkte, gewerkt had of ging werken. Ook op die manier was het een familiebedrijf.

Uniek
Uniek is niet echt een woord dat journalisten graag gebruiken. Meestal is iets niet uniek, maar voor de ‘Zwolse’ geldt dat wel. Er is geen enkele krant in Nederland die het langer onder een en dezelfde uitgever heeft uitgehouden. Het is een van de oudste nieuwsbladen van Nederland. Bovendien is het een krant die nog steeds bestaat. Weliswaar niet meer onder de vleugels van uitgeverij Tijl, maar Zwolle heeft nog steeds een eigen krant met een eigen redactie en dat is bijzonder.

Waarom een e-book?
Waarom een e-book? Niet omdat het modern is. Maar een boek van papier uitgeven kost veel geld, zeker als het om een fotorijk boek gaat voor de regio. Er was geen uitgever bereid om de Zwolse op de ‘ouderwetse’ manier uit te geven. Daarop vroeg Willem van der Veen steun bij Casa2Media, een nog jong bedrijf van journalisten Janine Stougie en Walter Devenijns.

Waar te koop?
‘De Zwolse, 200 jaar venster op de wereld’ is te koop voor 4,99 in de Apple-store iTunes. Via www.boekenbestellen.nl is er zowel een versie voor e-readers (ePub) als een PDF (tablet en computer) beschikbaar. Omdat deze uitgaven technisch iets eenvoudiger van opzet zijn is de prijs vastgesteld op 3,99 euro. http://www.boekenbestellen.nl/boek/de-zwolse

Meer informatie hier.

Back to top button