vrijdag , 8 december 2023
Archieffoto

Boeren kondigen ‘keiharde actie’ aan op 18 december

De boeren hebben voor woensdag 18 december een massale actie aangekondigd, waarbij eerdere protesten ‘zullen verbleken’. Eerder werd al gehint dat de distributiecentra van supermarktketens zullen worden geblokkeerd, zodat er geen voorraden voor de Kerstdagen in de schappen zullen liggen.

De actiegroep Farmers Defence Force kondigt de actie van 18 december aan met ‘De hamsterweek is begonnen’, schrijft boerenbusiness.nl Feit is wel dat FDF haar volgers heeft gevraagd groepen van 50 boeren met trekkers te formeren die regionaal acties kunnen voeren. De boeren die deelnemen worden de woensdagochtend 18 december pas om 6.00 uur ingelicht waar zij naar toe moeten, zo laat FDF weten.

Poll

Hup of boe?

Keihard
Volgens FDF-voorman Mark van den Oever wordt de actie ‘keihard’. De actie neemt de gehele dag in beslag en kan mogelijk ook worden verlengd. ‘Het statement wat we maken zal overduidelijk zijn en de kracht en de macht van de agrarische sector tonen. Deze zal internationaal doorklinken en een voorbeeld zijn voor veel boeren in Europa’, aldus Van den Oever.