Melding van brand bij zwembad en kinderopvang in Stadshagen

Er is woensdagochtend brand uitgebroken aan de Sportlaan 2, het gebouw waar onder andere zwembad BubbelsBewegen en kinderopvang Partou zitten.

De melding van de brand kwam rond 10.22 uur binnen bij de hulpdiensten. Tegen de tijd dat de brandweer arriveerde waren de medewerkers van de kinderopvang al druk bezig om de kinderen uit het pand te halen. Buiten was de rook van de brand goed te ruiken. Volgens de eerste melding zou die op het dak zijn ontstaan. Naar verluidt was er niemand meer binnen kort nadat de hulpdiensten arriveerden.

Vorige week werd duidelijk dat BubbelsBewegen failliet was en alle zwemlessen per direct kwamen te vervallen. De politie heeft een groot deel van de parkeerplaats voor het pand afgesloten met rode linten. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Biomassacentrale Stadshagen

Na inspectie van de brandweer bleek het niet te gaan om een brand, maar om een test bij de biomassacentrale in Stadshagen die er ook in het pand zit. Er zou een oefening zijn geweest voor de stadsverwarming, waarbij er (veel) meer rook ontstond dan gebruikelijk.

Back to top button