Home / Hoofdzaken / Brand in de Vrolijkheid
Brand Vrolijkheid
Foto: Pascal Pellikaan

Brand in de Vrolijkheid

Het voormalige café/restaurant De Vrolijkheid aan de Oude Meppelerweg staat in de brand. De melding van de (grote) brand kwam om ongeveer 19.30 uur binnen.

Bij de brand komt veel rook vrij. Veiligheidsregio IJsselland adviseert om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.
Het is nog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan en of er gewonden zijn gevallen. Wel is een deel van het dak van het pand al uitgebrand. Omstreeks 20.10 uur lijkt de brand onder controle te zijn. De Oude Meppelerweg is afgesloten tussen het Rechterland en de Ceintuurbaan voor bluswerkzaamheden.

Na het overlijden van eigenaar Ria Dijk in 2016 staat het pand leeg. Al voor haar dood werd bekend dat op de plek een Foodcourt zou komen met onder andere KFC en Burger King. Die opening heeft vertraging opgelopen doordat omwonenden en McDonald’s bezwaar hebben aangetekend.

Later meer…

Brand Vrolijkheid
Foto: Pascal Pellikaan

7 reacties

 1. Het is inderdaad heel spijtig dat zo’n locatie op deze manier roemloos ten onder moet gaan. Er zat al geen vrolijkheid meer aan, ik hoop dat de projectontwikkelaar nu echt zsm tot actie over gaat en het pand sloopt OF weer volledig opknapt en er een vergelijkbaar bedrijf in gevestigd wordt als in het verleden.

  Helaas zijn er mensen die niet van leegstaande gebouwen af kunnen blijven. Ik kwam een tijd geleden op Youtube een filmpje tegen van urban explorers (dat zijn mensen die verlaten gebouwen betreden om te zien hoe het eruit ziet), dit filmpje liet al zien hoe plafonds binnen in één van de zalen voor 80% op de grond lag, hoe overal troep ligt.. Ik geloof nooit dat de nabestaanden van Ria Dijk het pand zo hebben achtergelaten, voor ze de sleutels aan de huidige eigenaar gaven. Helaas, blijkt maar weer eens dat een slooppand, om dit soort dingen te voorkomen, ook gewoon zsm gesloopt dient te worden. Uit een reactie onder dat filmpje maak ik op dat de brand heeft gewoedt in het woongedeelte van het pand, een plek waar (zo bleek in het filmpje) nog diverse spullen lagen die vermoedelijk van mevr. Dijk persoonlijk geweest zijn. Hoe bijzonder triest is het, om deze spullen eerst door de woning te slingeren zodat het 1 grote rommelhoop wordt, en is het dan ook nog nodig om een tijd later de hele boel maar in brand te steken? Ik hoop dat de daders gevonden worden.

  Het pand en de grond zijn verkocht, de plannen zijn gemaakt en goedgekeurd, er is zelfs al iemand om overleden… Waar was het wachten nou al die tijd nog op? Op die zeurende meneer Feenstra van McDonalds, die bang is voor concurrentie? De man heeft jarenlang een monopolie gehad in dat gebied van Zwolle, hij moet nu niet gaan piepen. Een echte ondernemer zou zeggen: Kom maar op met je concurrentie, dat durf ik aan!

  Reginvest moet nu echt knopen gaan doorhakken, zoals ik al eerder zei: Opknappen en een uitbater zoeken, voor in ieder geval de tijd tot men verder komt met het eeuwige gedoe rond de Foodcourt, OF nu meteen tot sloop overgaan en dan maar een braakliggend terrein. Een pand dat er niet staat wordt niet vernield of in brand gestoken. Ik ga er vanuit dat dat de oorzaak van de brand is, ik verwacht niet dat een pand dat niet meer in gebruik was en dat gesloopt zou gaan worden nog is aangesloten op nuts voorzieningen. Oorzaken als kortsluiting e.d lijken me dus niet van toepassing.

  • “…….. er is zelfs al iemand om overleden…”

   Dont speculate about things you dont know. Ignorant fool.

 2. Omwonenden zijn er op tegen? Wie wonen daar dan?

 3. Het is zeer spijtig te noemen dat wat ooit het levenswerk was van deze mensen zo aan het einde moet komen.
  Ik hoop dat diegene die dit heeft aangestoken tot in het gekkenhuis achtervolgd gaat worden door de entiteiten van dit echtpaar.