woensdag , 21 februari 2024
Archieffoto: Pascal Pellikaan

Brandweer moest 42 keer uitrukken tijdens jaarwisseling

De brandweer in IJsselland is vanaf 31 december 0.00 uur tot 1 januari 8.00 uur 47 keer uitgerukt voor incidenten.

In Raalte, Diepenveen en Zwolle werd de brandweer ingezet op enkele grotere woningbranden. Daarnaast waren er enkele kleine branden in onder andere containers.

Uitrukken minder dan 2023

Het totaal aantal uitrukken rond de jaarwisseling is met 47 lager dan vorig jaar toen er 71 meldingen waren. In onze regio was carbidschieten ook dit jaar weer populair. IJsselland is aangesloten op de BOCK-campagne (Bewust Oplettende Carbid Knaller) waarbij inwoners via (social) media geïnformeerd worden over het zo veilig mogelijk schieten met carbid. Ook rondom de carbidfeesten zijn er geen bijzonderheden te melden.

Alle incidenten jaarwisseling

Ieder jaar wil heel Nederland op 1 januari weten hoeveel incidenten er hebben plaatsgevonden tijdens de jaarwisseling. Het NIPV heeft een dashboard ontwikkeld dat inzicht geeft in de nieuwjaarincidenten en gebaseerd is op data met uniforme rekenregels. De gegevens over het aantal en soort meldingen tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur (32 uur) in alle veiligheidsregio’s worden later vandaag gepubliceerd op https://kerncijfers.nipv.nl/mosaic//kerncijfers-veiligheidsregio-s. Het gaat hier om voorlopige cijfers.