‘Breng het Binnenhof naar Zwolle tijdens renovatie’

Frank Futselaar, fractievoorzitter SP Zwolle.
Frank Futselaar, fractievoorzitter SP Zwolle.

Nu bekend is dat het Binnenhof in Den Haag 5,5 jaar dicht zal gaan wegens een verbouwing denkt de Zwolse SP-fractievoorzitter Frank Futselaar dat er ook gekeken moet worden naar Zwolle als nieuwe locatie.

Futselaar denkt dat zijn eigen woonplaats een ideale plek zal zijn om dienst te doen voor het Nederlandse parlement in de tijd dat de bulldozers in Den Haag te werk gaan. ‘Als de Eerste en Tweede Kamer 5.5 jaar wegmoeten van Binnenhof is dat natuurlijk een uitstekende kans om weg te komen van het Haagse en het Randstedelijke. Zwolle bijvoorbeeld? Wat is immers een betere uitwijkplaats voor de Nederlandse democratie dan de geboortestad van Thorbecke en de SDAP?’

In de plannen die er nu liggen verhuist de Tweede Kamer naar het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat bijna naast het Centraal Station in Den Haag ligt. Het ministerie van Algemene Zaken van premier Rutte verhuist naar het gebouw van de Hoge Raad aan het Lange Voorhout. Ook  de Eerste Kamer en de Raad van State trekken daarin. De hele verbouwing zal tussen de 500 en 600 miljoen euro kosten.

Back to top button