Broerenkwartier houdt in 2016 zijn ‘inspirator’

Rhoda van Eeden zal ook in 2016 inspirator zijn voor het Broerenkwartier, het kwakkelende winkelgedeelte rondom Waanders in de Broeren.

Van Eeden heeft in 2015 namens de belanghebbenden in het Broerenkwartier de opdracht gekregen om het gedeelte een nieuw profiel te geven, reuring te creëren en een netwerk te vormen tussen ondernemers, eigenaren en bewoners. Na een jaar zou haar werk worden geëvalueerd om te kijken of er nog behoefte is aan een tweede termijn. Die is er.

Zorgenkindje
Het Broerenkwartier is het zorgenkindje van het centrum, met veel leegstand en een Weeshuispassage waar niemand een juiste bestemming voor weet te hebben. Nu ook de V&D is weggevallen uit het straatbeeld is het overdekte winkelgedeelte helemaal een soort spookgebied geworden.

Vastgoedeigenaar
Anders is dat voor het gedeelte van het Eiland, waar alle panden vol zitten, ook met nieuw soort winkelconcepten. Dat succes komt ook voor een groot gedeelte door de houding van vastgoedeigenaar die de huren heeft laten zakken. Van een leegstand van zes panden in februari 2015 en vijf panden in juni 2015 zijn alle panden in februari 2016 gevuld.

Broerenkwartier

Back to top button