Broos PEC Zwolle verspeelt eerste punten

PEC Zwolle kwam een desastreuze openingsfase tegen Willem II maar ternauwernood te boven: 2-2. Ook na een rode kaart bij de gasten kon de ploeg van trainer Dick Schreuder niet imponeren.

Na dertien minuten keek PEC Zwolle al tegen een 0-2 achterstand aan. Verdedigende zwaktes bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie werden door de Tilburgers pijnlijk blootgelegd.
Niettemin werd de achterstand nog voor rust goedgemaakt na een tumultueuze slotfase. Willem II-speler Erik Schouten kreeg de rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Apostolos Vellios. Uit de vrije trap belandde de bal op de arm van Daniel Crowley: penalty. Spits Lennart Thy faalde niet vanaf elf meter: 1-2. Nog voor de pauze zette Tomislav Mrkonjic PEC Zwolle op gelijke hoogte.

Tegen tien man lukte het de ploeg van Dick Schreuder in de tweede helft niet om de volle winst naar zich toe te trekken. Mrkonjic en Thomas Van den Belt kregen nog kansen, maar hadden het vizier niet scherp staan.