vrijdag , 8 december 2023
Nieuwjaarstoespraak Henk Jan Meijer

Burgemeester Henk Jan Meijer wordt baas van dierentuin in Emmen

De Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer heeft een nieuwe baan: hij wordt president-commissaris van Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Meijer kan zich opmaken voor een stevige functie, want het gaat niet goed met de dierentuin in Emmen. Bezoekersaantallen vallen tegen, een reden dat directeur en vormgever van het park Frankwin van Beers dit jaar de kop.

De teruglopende bezoekersaantallen van Wildlands leiden in 2018 naar verwachting tot een verlies van ruim 8 miljoen euro. Om het tij te keren, is een pakket aan financiële maatregelen en een nieuw marketingbeleid noodzakelijk. ‘We zitten nu in zwaar weer. Door in te grijpen, kunnen we zorgen dat we zo snel mogelijk weer een gezond en nog aantrekkelijker park worden’, zei Erik van Engelen, interim algemeen directeur begin november in een persverklaring.

Meijer zelf spreekt in het Dagblad van het Noorden van een ‘prachtig park en van grote betekenis voor Emmen en de regio, met een aantal uitdagende vraagstukken bij de verdere ontwikkeling.’

Meijer is ruim 18 jaar burgemeester geweest van Zwolle en zal in de loop van 2019 plaatsmaken voor een opvolger. De procedures daarvoor is inmiddels opgestart.