Burgemeester: ‘Ik zie veerkracht in Zwolle, ik ben trots op onze inwoners’

Burgemeester Peter Snijders heeft via een videoboodschap ‘zijn’ inwoners toegesproken. Hij doet met klem een beroep op iedereen om dit weekend vooral thuis te blijven.

Snijders: ‘Dit weekend vieren we Pasen. We komen samen met familie, gezin en vrienden of trekken erop uit. Hoe jammer het ook is: dit jaar gaat dat ├ęcht niet.

Gelukkig houden we ons in Zwolle aan de bekende regels: afstand houden en zoveel mogelijk thuis blijven. Daar ben ik enorm blij mee, want ik realiseer me dat het geen gemakkelijke opgave voor u allemaal is. Deze tijd vergt veel van ons incasseringsvermogen. Stress over behoud van je baan of je eigen bedrijf, ziekte van een naaste of het overlijden van een dierbare. Ik leef met u mee.

Daarom is het hartverwarmend om te zien hoe deze stad naar elkaar omkijkt. Ik zie saamhorigheid en veerkracht. Dat is iets waar ik als burgemeester ontzettend trots op ben.

Ook voor komend weekend doe ik een beroep op u. Blijf thuis, in uw eigen tuin of op het balkon. En als u dan toch naar buiten moet, houd anderhalve meter afstand. Want alleen samen krijgen we het coronavirus eronder.

Ondanks de tijd waarin we nu leven wens ik u een heel fijne Pasen toe.’

Back to top button