Burgemeester: ‘Ook in Zwolle is er helaas nog steeds racisme’

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle kijkt met een tevreden gevoel terug op de betoging ‘Black lives matter’ die vanmiddag in park de Wezenlanden in Zwolle is gehouden.

Hij zegt trots te zijn op het verloop van de betoging en het feit dat in Zwolle mensen hun emoties over en ervaringen met racisme, discriminatie en politieoptreden op deze manier met elkaar hebben kunnen delen. Snijders: ‘Dit is echt een mooi verlopen middag. Ik vond de verhalen van de deelnemers heel indrukwekkend. Ook in Zwolle is er helaas nog steeds racisme, zo blijkt. De betoging deed recht aan het doel dat iedereen voor ogen had. Ik complimenteer alle deelnemers en de organisatie voor hun positieve houding en voor het naleven van de (corona) maatregelen. Een Zwollewaardig evenement.’

Optreden tegen harde kern voetbalclubs
Niet te spreken is de burgemeester over een groep onruststokers uit onder andere de harde kern van PEC Zwolle en Cambuur, die van plan waren de betoging te verstoren. Snijders: ‘Ik vind het schrijnend dat er lieden zijn in deze stad die de intentie hadden om deze vredelievende bijeenkomst te verstoren. Gelukkig kon de politie, mede door het afgegeven noodbevel, elders in de stad kordaat optreden. Deelnemers aan de betoging in het park hebben hier niets van gemerkt.’

Een reactie

  1. Nou wat er nu gebeurt,
    Is door de uitspraak Rutten alles wat beetje blank denkt is racistisch dus alles wat “een niet blanke” verteld is de realiteit.
    Is toch jammer dat er weinig landen in de wereld zijn die zonder de steun van de westerese wereld hun/ zijn broek kunnen ophouden.

Back to top button