Burgemeester over corona in Zwolle: ‘Rekening mee gehouden’

In Zwolle is zaterdag bij een inwoner van de stad een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een medewerker van het Isala Ziekenhuis. Nadat de inwoner ziek werd, heeft deze geen contact gehad met patiënten of collega’s. De inwoner blijft nu thuis in isolatie, evenals de partner.

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle is door de GGD geïnformeerd. De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en neemt alle benodigde maatregelen, zoals isolatie van de inwoner en contactonderzoek.

Burgemeester Snijders: ‘Gezien het tempo waarin het virus zich nu in Nederland verspreid, hielden we al rekening met een eerste besmetting in Zwolle. Ik kan me voorstellen dat Zwollenaren vragen hebben naar aanleiding van deze melding. Het is goed om te weten dat dezelfde adviezen van toepassing blijven, zoals goed handen wassen. Het heeft geen nut als inwoners nu verdergaande maatregelen te nemen, zoals mondkapjes dragen of locaties mijden. Inwoners en werkgevers met vragen over corona, kunnen zich het beste informeren op de websites van GGD IJsselland en het RIVM. De GGD houdt ons goed op de hoogte van eventuele verdere ontwikkelingen.’

Back to top button