zaterdag , 30 september 2023
Archieffoto: Politie

Burgemeester sluit drugspand in Zwolle

Burgemeester Peter Snijders heeft de opdracht gegeven een pand aan de Korte Kamperstraat in Zwolle te sluiten. Het gaat om een pand, waar de politie tijdens een controle op 19 juni 2020 onder andere een handelshoeveelheid harddrugs aantrof. Er is destijds een 30-jarige man uit Zwolle aangehouden. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heeft de burgemeester besloten het pand vanaf 21 augustus 2020 voor een periode van 3 maanden te sluiten.

Op vrijdag 19 juni 2020 heeft de politie een onderzoek ingesteld aan de Korte Kamperstraat te Zwolle. Uit eerder vergaarde informatie is gebleken dat er in dit pand harddrugs verhandeld zou worden, dan wel personen in het pand aanwezig zijn die zich bezighouden met de handel van verdovende middelen in de gemeente Zwolle. Aanvullend was er sprake van een aantal meldingen van overlast door de buurt.

Veilige gemeente
Burgemeester Peter Snijders: “Sluiting van een pand is een forse maatregel. Maar de aangetroffen handelshoeveelheid harddrugs en de meldingen van overlast in de buurt, hebben mij doen besluiten om het pand voor 3 maanden te sluiten. Zwolle moet een veilige gemeente zijn, waar ondermijnende activiteiten worden aangepakt. We trekken hierin samen op met Politie, Openbaar Ministerie, RIEC en Belastingdienst. Ik roep iedereen op om drugsoverlast te melden bij de politie, of bij Meld Misdaad Anoniem. Samen werken we aan een veilig Zwolle.”