Burgemeester sluit woning in Stadshagen in strijd tegen drugsoorlog

Burgemeester Peter Snijders sluit een woning  aan de Jac. P. Thijsselaan. Bij doorzoeking van de woning heeft de politie onder andere een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Er is een verdachte aangehouden. Hij zit nog altijd in hechtenis. 

Op 31 augustus heeft de politie een huiszoeking gedaan aan de Jac. P. Thijsselaan. De huiszoeking was onderdeel van een langlopend onderzoek naar handel in harddrugs in Zwolle en omgeving. Er zijn die dag vijf verdachten aangehouden. Twee van hen zitten nog vast.

Burgemeester Peter Snijders: ‘Ik heb besloten om de woning voorlopig te sluiten. Dat heeft alles te maken met dat wat er in de woning is aangetroffen. Daarnaast is het zo dat er onrust in de buurt is over een aantal incidenten dat heeft plaatsgevonden. Buurtbewoners ervaren gevoelens van onveiligheid. Daar hebben wij meerdere meldingen over gehad.’

Cocaïnehandel in Zwolle
‘Het beleid ten aanzien van harddrugs wordt aangescherpt. De wet Damocles geeft mij mogelijkheden om sneller bestuurlijke maatregelen te treffen op het moment dat in een woning of ander pand criminele activiteiten plaatsvinden. Cocaïnehandel heeft in Zwolle geleid tot excessief geweld op straat. De gemeente Zwolle, politie, OM, Belastingdienst en RIEC pakken samen met andere overheidspartners deze drugshandel hard aan. Zwolle moet een veilige gemeente zijn voor iedereen en samen werken we aan een veilig Zwolle.’

Snijders roept inwoners van Zwolle op om signalen van criminele activiteiten te melden aan de politie. Meldingen kunnen worden doorgegeven aan de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-0700.

Back to top button