Burgemeester verbiedt PEC Zwolle-Cambuur

Burgemeester Henk Jan Meijer.
Burgemeester Henk Jan Meijer.

De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tussen PEC Zwolle en Cambuur Leeuwarden gaat zaterdagavond niet door. Burgemeester Henk Jan Meijer heeft het duel verboden, omdat er te weinig politie op de been is.

De vakbonden van de politie zijn in onderhandeling over een nieuwe cao. Die gesprekken lopen zo stroef dat de politie dreigt het werk rondom voetbalwedstrijden dit weekend neer te leggen. Daardoor zouden er zaterdagavond te weinig manschappen op de been zijn om de wedstrijd in Zwolle tussen PEC en Cambuur in goede banen te leiden.

Meijer heeft in aanloop naar de eerste wedstrijd van seizoen 2015-2016 de politie gevraagd duidelijk te maken hoeveel politie-inzet rondom de voetbalwedstrijd nodig is en hoeveel agenten zaterdagavond beschikbaar zouden zijn tijdens de aangekondigde staking. Uit die analyse trekt Meijer nu de conclusie dat het niet verantwoord is de wedstrijd door te laten gaan.

Nieuwe datum
De inzet van de gemeente en PEC Zwolle is om in samenspraak met de politie en de KNVB een nieuwe datum op zo kort mogelijke termijn te vinden voor de wedstrijd.

[advpoll id=”29″ title=”Poll” width=”250″]

Back to top button