Burgemeester wil geen rol bij protest Zwarte Piet

De Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer zegt geen actieve rol te willen in het aangekondigde protest tegen Zwarte Piet tijdens een Sinterklaasfeest in Odeon. In 2014 was in de gemeenteraad juist afgesproken dat Meijer zich met het ‘dossier’ bezig moest houden.

Drie jaar geleden was er ook al een stadsgesprek over de rol van Zwarte Piet, georganiseerd door de PvdA. Na die discussie was afgesproken dat de burgemeester zich met het ‘dossier’ bezig zou houden. Nu er een aantal theaterstudenten van ArtEZ hebben aangegeven woensdag 29 november te zullen protesteren bij Odeon tégen de Mega Sint Show, zegt Meijer dat hij zich niet actief zal bemoeien met de situatie. ‘Dat is een zaak voor de directeur van de Zwolse Theaters’, laat hij weten.

Vóór de deur protesteren
Bij de show in Odeon zullen 900 kinderen, ouders en begeleiders aanwezig zijn. De actiegroep in Zwolle, onder aanvoering van Vera Vogel, heeft bij de Stentor aangegeven vóór de deur te zullen protesteren. Ook zal er wellicht nog een protest komen tijdens de Sinterklaasintocht, komende zaterdag in de binnenstad. Op social media is er weinig begrip voor de actie van de studenten.

[advpoll id=”63″ title=”Poll” width=”270″]

Back to top button