Burgemeester wil (nog) geen veilige zone bij abortuskliniek

Burgemeester Peter Snijders wil geen bufferzone instellen bij de abortuskliniek aan de Oosterlaan. Die oproep deden partijen, nadat de kliniek zelf aangaf twee keer per maand de politie te moeten bellen omdat vrouwen zich geïntimideerd voelen door demonstranten.

Bij de burgemeester zijn zelf ook signalen binnen gekomen over intimidaties. ‘Ik heb me erin verdiept. Ik heb contact gehad met de kliniek en met de organisaties die daar demonstreren. Ook hebben we gekeken welke meldingen er formeel bij de politie zijn binnen gekomen. Dat gaf bij mij nog geen aanleiding om te zeggen dat er iets zorgelijks aan de hand is. Op dit moment zie ik geen aanleiding om in te grijpen.’

Snijders zegt wel dat hij de situatie rondom de abortuskliniek in Assendorp actiever zal monitoren.

 

Back to top button