Burgemeester Zwolle waarschuwt voor motorbendes

MotorbendesBurgemeester Henk Jan Meijer waarschuwt de stad voor leden van outlaw motorcycle gangs. Hij roept de horeca zelfs op deze mensen te weigeren.

Tijdens een raadsvergadering liet Meijer dinsdag weten dat de horeca een lijn zou moeten trekken tegen de invloed van de motorbendes in de stad. Zij zouden op basis van hun outfit de toegang moeten worden ontzegd.

Bevrijdingsfestival
De leden van de motorbendes kunnen zich volgend jaar al niet meer in clubkleding vertonen op het Bevrijdingsfestival, omdat de gemeente daar nu kledingvoorschriften voor heeft afgesproken. Aanleiding was de aanwezigheid van zo’n honderd leden van Satudarah tijdens het Stratenfestival vorig jaar. De fractie van de VVD vraagt het college om nog hardere maatregelen te treffen. ‘We moeten geen enkel middel schuwen om intimiderend gedrag van motorbendes in Zwolle tegen te gaan’, zei VVD-raadslid Thom van Campen dinsdagavond in de gemeenteraad.

PEC Zwolle
Eerder werd ook al bekend dat leden van motorbendes in grotere getalen bij PEC Zwolle aanwezig zijn. Ook die ontwikkeling wordt in de gaten gehouden.

Back to top button