Burgers houden dief in Thomas à Kempisstraat aan

Omstanders bij een winkel aan de Thomas à Kempisstraat hebben een winkeldief aangehouden en aan de politie overgeleverd.

Afgelopen zaterdag kreeg de politie een melding van een heterdaad winkeldiefstal in de Thomas à Kempisstraat. Op het moment dat zij ter plaatse kwam, zagen zij dat de verdachte in bedwang werd gehouden door burgers. Agenten hebben de verdachte overgenomen en hem overgebracht naar het politiebureau.

Dikke pluim
De verdachte had enkele minuten daarvoor goederen gestolen uit een winkel. Toen de medewerkster hem hierop aansprak duwde de verdachte haar weg waarbij zij ten val kwam. Bij een tweede poging de verdachte tegen te houden werd de medewerkster wederom hard weggeduwd. Omstanders zagen dit gebeuren en hebben de verdachte met veel moeite aangehouden en in bedwang gehouden totdat de politie ter plaatse kwam. De medewerkster is gelukkig ongedeerd gebleven. ‘Wij willen deze moedige mensen hartelijk danken voor hun inzet! Zij verdienen een dikke pluim!’, aldus de politie op hun Facebook-pagina.

Back to top button