Cafés in Zwolle straks hele nacht open

Een ruime meerderheid van de Zwolse politiek wil dat cafés en restaurants zelf gaan bepalen hoe laat zij ’s nachts de deuren gaan sluiten. Na de zomer zal er een voorstel komen om de huidige strengere regelgeving te veranderen.

Restaurants, brasseries en cafés zorgen voor een levendig Zwolle met een bruisend uitgaansleven. Bij die bruisende stad hoort een overheid die horecaondernemers maximaal de ruimte geeft om zo een succes te maken van het Zwolse dag –en nachtleven. Daarom nemen VVD, D66, SP, GroenLinks, Swollwacht, Fractie Jurgens en de PvdA het initiatief om de Zwolse horecasluitingstijden te verruimen.

[advpoll id=”28″ title=”Poll” width=”250″]

Het Zwolse vergunningensysteem is nu complex en ondoorzichtig, zegt VVD-raadslid Thom van Campen. ‘Voor ieder restaurant en iedere kroeg gelden nu andere sluitingstijden. De partijen in de Zwolse gemeenteraad beogen een vereenvoudiging van dit beleid. Uitgangspunt is dat de horecaondernemer zelf de sluitingstijd bepaalt, iedere dag van de week. Vanzelfsprekend zijn beheersbaarheid van de openbare orde en veiligheid daarbij van onmisbaar belang. Daarom stellen de raadsfracties voor een venstertijd in te stellen om 04:00 uur. Daarna mogen bezoekers alleen nog naar buiten en niet meer naar binnen.’

De politiek gebruikt het zomerreces om met betrokken partijen in de stad in gesprek te gaan en organiseert na de zomer een rondetafelgesprek voor betrokkenen uit de horeca, bewoners, politie en studentenorganisaties. Die gesprekken moeten de input leveren voor een initiatiefvoorstel dat kan rekenen op draagvlak in de stad.

Back to top button