‘CDA en D66 sluiten ogen voor veiligheid Zwollenaren’

Thom van Campen
Thom van Campen

VVD-raadslid Thom van Campen is niet te spreken hoe makkelijk D66 en CDA omgaan met de veiligheid van inwoners en ondernemers in Zwolle. ‘Ze zijn ogensluiters.’

Van Campen reageerde een dag na het debat in de gemeenteraad over extra veiligheidsmaatregelen in Zwolle. Reden voor de VVD om het punt te agenderen was een aantal inbraken op bedrijventerrein De Marslanden en de recente problemen in Holtenbroek waar inwoners werden bekogeld met een molotovcocktail en een andersoortig explosief. Volgens de VVD moet er in Holtenbroek meer cameratoezicht komen en bij de Marslanden zou kentekenregistratie een oplossing zijn.

In het debat stond de VVD vrijwel alleen in dat standpunt. Andere partijen vonden de oplossingen van de liberalen te rigoureus. D66 legde een deel van de verantwoordelijkheid bij de ondernemer en het CDA sprak van een ‘incident’.

Vandaag uitte Van Campen nogmaals zijn ongenoegen op de houding van de andere partijen. Hij reageerde op een tweet waarin het bedrijf dat was overvallen de camerabeelden liet zien. ‘Dit zetten D66 en het CDA vanuit de warme, veilige raadzaal weg als gevoel van veiligheid. Ze zijn ogensluiters’, oordeelde Van Campen.
Volgens D66 is de reactie van het VVD-raadslid slechts voor de eigen achterban. ‘Ondernemer heeft niets aan roepen maar niet waarmaken. Dit is een verhaal voor de bühne.’

Back to top button