CDA is financieel fiasco bibliotheek zat

Het CDA in Zwolle wil dat er wordt gekeken of de koopovereenkomst voor het nieuwe onderkomen van de bibliotheek kan worden ontbonden.

Volgens raadslid Martijn van der Veen zijn er voldoende juridische argumenten om dat pad te gaan bewandelen, nu blijkt dat de verhuizing van de bieb minstens vier miljoen euro extra gaat kosten wegens asbestsanering en andere tegenvallers. ‘Ik mag toch hopen dat de koopovereenkomst expliciete bepalingen kent bij gebleken uitkomst van het destructieve asbestonderzoek’, zegt hij. ‘Anders moeten we de koopovereenkomst voor de bieb maar ontbinden. Er zijn genoeg juridisch steekhoudende argumenten voor aan te dragen, dunkt me.’

Bovendien wil het CDA dat er een heroverweging komt voor een gedwongen verplaatsing van de bibliotheek naar de nieuwe locatie bij de Zeven Alleetjes. De partij is altijd tegenstander geweest van de verhuizing van de bibliotheek uit het centrum. Daar moet het binnenkort plaatsmaken voor kledingwinkel Zara.

Eerder werd deze week bekend dat de verhuizing van de Stadkamer (waar de bibliotheek onder valt) van de Diezerstraat naar de Zeven Alleetjes aan het uitdraaien is op een financieel fiasco. Wegens de vondst van asbest zijn de extra kosten nu al op vier miljoen euro geschat. Het is nog niet bekend wie die kosten exact gaat betalen. De gemeente wil graag dat de GGD daar grotendeels voor opdraait, maar is daar nu nog slechts ‘in gesprek’ over.

 

Back to top button