CDA wil opheldering over mysterieuze woningen binnenstad

De fractie van het CDA wil dat er duidelijkheid komt over de zestig onzelfstandige woningen die er in de Goudsteeg en de Bloemendalstraat in het centrum gebouwd gaan worden. Want voor wie zijn die onderkomens nu eigenlijk?

‘Wat houdt de aanvraag voor maar liefst 60 onzelfstandige woonruimten in de Goudsteeg en de Bloemendalstraat in’, vraagt CDA-raadslid Leo Elfers zich af. ‘Op basis van verontruste geluiden van buurtbewoners stelt CDA Zwolle deze vraag aan het college. Op 17 juni jl. heeft de gemeente Zwolle een ‘aanvraag omgevingsvergunning’ gepubliceerd inzake de Goudsteeg 19/21 en de Bloemendalstraat 8 t/m 14. Bij een aantal bewoners in deze straten in hartje binnenstad – tussen de Sassenstraat en de Koestraat – is ongerustheid ontstaan over de impact hiervan.’

Stukje oude binnenstad
Het CDA zegt dat zij net als de bewoners van het centrum de invulling voor de 60 woonruimtes missen. ‘Een vorm van begeleid wonen of studentenhuisvesting kan immers van invloed zijn op het woongenot en de leefbaarheid van de omgeving. Daarbij vindt het CDA dat vooral bij de inrichting van dit stukje van de oude binnenstad zorgvuldig moet worden gekeken naar de invulling en doelmatigheid’, aldus Elfers.

Back to top button