Celstraf en tbs voor poging verkrachting van 19-jarige vrouw in Park de Wezenlanden

De rechtbank Overijssel veroordeelt een 29-jarige man tot een gevangenisstraf van 18 maanden en tbs met dwangverpleging. De man, een Eritrese vluchteling, probeerde op 4 juni 2020 een 19-jarige vrouw te verkrachten in het Wezenlandenpark.

Op klaarlichte dag sleurde hij de vrouw met geweld mee de bosjes in en trok haar broek uit. Dankzij haar verzet en met hulp van een omstander wist zij te ontkomen aan haar aanvaller.

Op het moment dat hij de jonge vrouw probeerde te verkrachten was de man onder voorwaarden ontslagen uit een beschermde woonvorm. Hij werd daar verplicht psychiatrisch behandeld. Volgens zijn behandelaars leek het goed met hem te gaan, zij waren verrast door de daad van hun patiƫnt.

Tbs met dwangverpleging
Vanwege zijn psychiatrische verleden, het gebrek aan probleeminzicht en de grote kans op herhaling oordeelt de rechtbank dat de maatschappij tegen de man moet worden beschermd. Daarom legt de rechtbank tbs met dwangverpleging op en volgt zij niet de eis van de officier van justitie om de man tijdelijk klinisch te laten behandelen. Naast de gevangenisstraf en tbs-maatregel moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 16.000 euro.

Kijk hier voor de volledige uitspraak.

 

Back to top button