Centrum Zwolle weer beter bereikbaar

Het verkeer kan vanaf vandaag (vrijdag) weer rijden op de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade. Tevens nemen de buslijnen de nieuwe halte Katwolderplein/Centrum in gebruik.

In de afgelopen maanden zijn de beide stadsentrees naar de Zwolse binnenstad compleet gereconstrueerd. De omvangrijke reconstructie is twee weken eerder gereed dan gepland. Het stadshart van Zwolle is door de aanpassingen beter bereikbaar voor iedereen; het verkeer kan beter doorstromen en er is een nieuwe centrumhalte voor de bussen.

Watersysteem voor nieuwe bomen
Tijdens de reconstructie is een vrijliggende tweerichtings busbaan met een centrumhalte en twee vrijliggende autorijstroken aangelegd. Aan de Kamperpoort-zijde is een vrijliggend tweerichtingsfietspad en een breed voetpad gerealiseerd. Aan de centrumzijde is een voetpad aan de Pannekoekendijk en een drijvende steiger langs de Harm Smeengekade gerealiseerd. De rotonde Pannekoekendijk-Kamperpoortenbrug is tot een kruising met verkeerslichten omgebouwd en de rijrichting van de Hoogstraat is omgedraaid. Tevens zijn nieuwe bomen met een innovatief watergeefsysteem aangeplant.

Bussen
De centrumhalte functie van de halte Eekwal vervalt door de ingebruikname van de nieuwe halte Katwolderplein/Centrum. In plaats van via de Eekwal, rijden veel buslijnen vanuit het NS-station een nieuwe route via de Burgemeester van Roijensingel, Harm Smeengekade en Pannekoekendijk.

pannekoekendijk2

Harm Smeengekade

pannekoekendijk4
Foto’s: gemeente Zwolle
Back to top button