Chantall zoekt iemand om in Zwolle mee buiten te spelen

In mei gaat kunstenares Chantall Heerink (Chan Tall) bij Buitensporig Zwolle een week lang onderzoek doen naar spelen in de openbare ruimte.  Buitensporig spelen, doen we dat nog wel? En wat hebben we dan nodig om meer ons innerlijke kind naar buiten te laten komen?

Van maandag 6 mei tot en met zaterdag 11 mei vind je Chantall bij Buitensporig Zwolle, in de oude Bruna op het station. Help jij haar met Buitensporig spelen? De koffie en thee staat voor je klaar! Op vrijdagmiddag is er een vrimibo en kun je in gesprek met Chantall. Kijk voor meer informatie over dit onderzoek op de website van Buitensporig Zwolle: www.buitensporigzwolle.nl.

Over de kunstenaar
In 2013 is Chantall Heerink afgestudeerd als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Al tijdens haar opleiding wordt duidelijk dat haar werk gaat over alle vormen van contact maken. Van letterlijke aanraking tot het contact tussen toeschouwer en kunstwerk. Ze werkt vaak langdurig aan één project, want ze beseft hoe belangrijk tijd en aandacht zijn in het huidige tijdperk waarin we leven. Een jaar geleden werkte ze aan een project in een verpleeghuis, waarin ze het contact zocht met dementerenden die hun woorden zijn verloren.

Over Buitensporig
Wachten op het station? Niks aan! Op station Zwolle is het soms ook onoverkomelijk dat mensen moeten wachten op hun trein. Buitensporig is een nieuwe, tijdelijke plek (oude Bruna-locatie) in de stationshal van Zwolle, waar je aangenaam kunt wachten. Op de volgende trein, op reisgenoten of tot de regen is gestopt. 
Om het wachten wat te verzachten, vinden er allerlei verschillende activiteiten en programma’s plaats. Van muziek, workshops, exposities en lezingen tot debatten, misschien wel een puzzelmarathon, een yogasessie of een pop-up kapper. Er kan heel veel, als het maar openbaar toegankelijk én een beetje Buitensporig is… Buitensporig Zwolle bedenkt de programmering bij voorkeur niet zelf, maar vooral met buurtbewoners, passanten, ondernemers, kunstenaars en bedrijven. En misschien wel met jou!


Back to top button