Chaos verwacht op station Zwolle

Door geplande stakingen van de NS wordt het morgenochtend wellicht een chaos op het station Zwolle.

Leden van FNV Spoor leggen maandagochtend tussen 05.00 uur en 09.00 uur het werk neer op de stations Den Haag Centraal en Zwolle. Het gevolg is dat er vanaf die locaties minder of geen treinen rijden.
Volgens de NS zal de staking voor ‘grote hinder zorgen’, ook na 9.00 uur en ook op plekken in de rest van het land. Wie morgen de trein van station Zwolle moet hebben, wordt verzocht de website van de NS in de gaten te houden. Het is nog niet bekend hoeveel NS-medewerkers gehoor geven aan de oproep om te gaan staken.
Henri Janssen, bestuurder FNV Spoor: ‘We zitten al anderhalf jaar tegenover de directie aan tafel, en al anderhalf jaar is er geen enkele beweging bij NS. Dat de werknemers nu het werk neerleggen betekent: het is menens.’

Doof
De werknemers staken voor de kwaliteit van het spoorvervoer voor de reiziger, stelt Janssen. ‘Dit zijn mensen met hart voor het spoor, hart voor de reizigers en hart voor NS. We starten nu met estafette stakingen. De acties op de stations Den Haag Centraal en Zwolle zijn daarvan het begin. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat de directie doof blijft voor het signaal van de werknemers.’
Concreet willen de werknemers dat NS weer meebiedt op de concessies voor regionale lijnen, stopt met de werkgelegenheid uit de regio’s te halen en de werkgelegenheid van de winkels en horeca op stations in eigen beheer houdt.

Koeken
Op de stations waar gestaakt wordt, zorgen stakende NS-werknemers voor koffie, thee en koeken voor reizigers die moeten wachten op hun trein.

Back to top button