ChristenUnie bezorgd over echtscheidingen in Zwolle

De ChristenUnie in Zwolle wil dat er meer ondersteuning komt voor ouders voor als het even moeilijk is in de relatie. 

‘Door te investeren in relaties, investeren we in de toekomst van gezinnen en kinderen,’ stelt raadslid Job Looijenga. ‘We maken ons zorgen over het hoge aantal scheidingen. Het is niet raar als je relatie ups en downs kent. Maar op de momenten dat het moeilijk is, is het belangrijk dat je daarop voorbereid bent.’

Relatiecrisis
In 83% van de gevallen maken ouders een relatiecrisis door na de geboorte van het eerste kind, blijkt uit internationale studies. Volgens Looijenga is het dan ook onlogisch dat ouders wel worden voorgelicht over de bevalling, de spullen die nodig zijn na de geboorte van een kind, maar geen handvatten krijgen om te blijven werken aan hun relatie.

Eerste kind
Job Looijenga: ‘Het gezond houden van je relatie gaat zeker bij de komst van een eerste kind niet vanzelf. Dat kan bijvoorbeeld door ook hierover praktische adviezen te geven tijdens de zwangerschapsgymnastiek aan aanstaande ouders. Daar wordt je als samenleving sterker van.’
De ChristenUnie stelt vandaag schriftelijke vragen aan het Zwolse college van burgemeester en wethouders over het onderwerp. De ChristenUnie wil onder meer weten welk aanbod er is voor aanstaande ouders om hen voor te bereiden op de impact die het krijgen van een kind heeft op een relatie.
Vorige maand overhandigden echtscheidingsdeskundigen en maatschappelijke organisaties gezamenlijk een brandbrief aan de VNG. Volgens de ondertekenaars moeten gemeenten aanstaande ouders veel meer voorlichten en begeleiden, om zo een eind te maken aan het groeiend aantal scheidingen.

Back to top button