ChristenUnie opent checkpoint voor pilot Achmea

De ChristenUnie in Zwolle opent vandaag een checkpoint voor de pilot van Achmea om te horen hoe de pilot voor wijkgebonden financiering verloopt.

De partij nodigt gebruikers van wijkverpleging en zorgaanbieders uit om hun ervaringen met betrekking tot de pilot te delen. Volgens gemeenteraadslid Wietse de Boer is de ChristenUnie op zich positief over de nadruk op preventie in de proef, maar zijn er ook zorgen over de uitvoering. De Boer: ‘We horen van Achmea dat keuzevrijheid gewaarborgd blijft. Ook laat Achmea weten dat de tarieven voor onderaanbieders veel hoger is dan de 70% waar in de wandelgangen over gesproken wordt.  Ook zeggen zij dat de samenwerking in de stad steeds beter verloopt. Wij zijn benieuwd of cliënten en zorgaanbieders diezelfde ervaring hebben. Zowel positieve als negatieve ervaringen horen we graag.’

Vervolgafspraak
Daartoe opent de ChristenUnie op de eigen website dus de ‘Checkpoint pilot Achmea’, die in ieder geval één maand open blijft. De ‘brievenbus’ wordt aan het eind van de maand geleegd, waarna de input ook aan de verantwoordelijke wethouder Nelleke Vedelaar wordt meegegeven. Zij heeft in juni een vervolgafspraak met Achmea over de pilot.

Veel kritiek
Sinds 1 januari is Achmea een proef gestart waarbij per wijk een voorkeursaanbieder is voor de wijkverpleging. De bedoeling is dat er minder zorgorganisaties overblijven die beter samenwerken, onder andere aan preventie. Op die pilot is veel kritiek geweest.

Back to top button