zaterdag , 2 maart 2024
Sassenstraat

ChristenUnie wil lampenkappen niet opgeven

De fractie van de ChristenUnie wil kijken of het project met de lampenkappen in de Sassenstraat toch verlengd kan worden. Fractievoorzitter Gerdien Rots stelt daar vanavond (maandag) vragen over.

Veel Zwollenaren zullen de lampenkappen gaan missen, zegt Rots. Daarom stelt de ChristenUnie de volgende vragen aan het college:

  1. Hebben de initiatiefnemers van Sassenstraat Allicht overwogen om het lampenkappenproject voort te zetten? Welke mogelijkheden waren daarvoor? Waardoor is dat niet gelukt? Welke rol heeft de gemeente daarbij gehad?
  2. Via de petitie Sassenstraat Allicht moet blijven! hebben inmiddels ruim duizend Zwollenaren aangegeven dat ze de lampenkappen graag weer terug zien in de Sassenstraat. Zijn er mogelijkheden om, na technisch onderhoud, alsnog het sfeervolle project te continueren? Welke rol ziet u daarvoor weggelegd voor de gemeente?

De gemeente heeft de lampenkappen vandaag vervangen door gewoon straatlicht, omdat de kappen niet meer aan de veiligheidseisen voldeden. Het effect van de lampenkappen was groot. Het bezoek aan de Sassenstraat is met zo’n 30% toegenomen. Het project kreeg veel (landelijke) media-aandacht. Voor dit initiatief ontving de enthousiaste aanjager de Cultuur Congres Award van de Provincie Overijssel.

Foto: Flickr Creative Commons / Hasan Karagülmez