zaterdag , 1 april 2023
Gerdien Rots
Gerdien Rots, fractievoorzitter ChristenUnie in Zwolle.

ChristenUnie: ‘Zwolle heeft hart voor mensen in moeilijke situatie’

Gerdien Rots
Gerdien Rots, fractievoorzitter ChristenUnie in Zwolle.

De ChristenUnie in Zwolle is blij dat de gemeente 400 vluchtelingen uit onder meer Syrië op wil vangen in de IJsselhallen. Volgens fractievoorzitter Gerdien Rots laat Zwolle daarmee zien dat de stad hart heeft voor mensen in een moeilijke situatie.

Op een persconferentie maakte burgemeester Henk Jan Meijer bekend dat er tot 1 januari 2015 400 vluchtelingen worden opgevangen. ‘Iedereen heeft wel beelden op het netvlies van wat deze mensen hebben meegemaakt,’ zegt Rots. ‘Als stad kunnen we nu helpen bij iets waar we ons vaak juist zo machteloos bij voelen. Ik weet dat er op tal van plekken in de stad gebeden wordt voor de brandhaarden in de wereld. Het is mooi dat we op deze manier in de gelegenheid zijn ook iets te doen.”

Daadkracht
Volgens burgemeester Meijer had het college van burgemeester en wethouders nog geen half uur nodig om te besluiten over de vraag van het COA naar opvangruimte. ‘Ik ben blij met die daadkracht,’ vertelt Rots. ‘Hier moet je niet over aarzelen. Deze mensen hebben de afgelopen dagen veel meegemaakt en hebben behoefte aan rust en een dak boven het hoofd. Dat kan onze stad hen bieden.’

Informatie verzamelen
De ChristenUnie verwacht ook veel van de daadkracht van andere Zwollenaren. Direct na het bekend worden van het nieuws lieten al veel mensen weten iets te willen doen. Het COA vertelde op een persconferentie dat alle hulp van vrijwilligers welkom is. De ChristenUnie probeert informatie te verzamelen over welke hulp het COA en de vluchtelingen het meest nodig hebben. Wie daarvan op de hoogte gehouden wil worden, kan dat laten weten via info@christenuniezwolle.nl.