ChristenUnie Zwolle heeft lijst voor verkiezingen klaar

De ChristenUnie heeft haar kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. 

In de top-10 is gekozen voor een mix van vernieuwing en ervaring. Lijsttrekker Gerdien Rots: ‘Hier staat een team van betrokken stadsgenoten die zich willen inzetten voor een hoopvolle toekomst voor alle Zwollenaren.’

Rots (communicatietrainer en dagvoorzitter) was eerder al als lijsttrekker gekozen. Na haar staat op nummer 2 zittend raadslid Wietse de Boer (teamcoördinator bij welzijnsorganisatie Carrefour). Op nummer 3 staat als eerste nieuwe kandidaat Ruben van de Belt (adviseur bij Twijnstra Gudde) die eerder Student van het Jaar was bij de VU. Jolien Elshof (financial controller bij Gevavi) zit sinds 2014 in de raad en staat op nummer 4. De ervaren Reinier Mulder (docent en coach bij Demos, Huis van de democratie) staat op nummer 5. Jacob Raap (manager bij het College voor Toetsen en Examens) is een nieuw gezicht op nummer 6. Op nummer 7 staat huidig raadslid Job Looijenga (inkoopconsultant). Ronald Buitenhuis (jurist bij het Ministerie van VWS) is nieuw en staat op nummer 8. Ruth Stoorvogel (hoofdredacteur bij MUSK4) zit sinds kort in de raad en staat op nummer 9.

De beide wethouders Ed Anker en Michiel van Willigen staan op nummer 10 en 11. Zij zijn ook voor de nieuwe periode de wethouders kandidaten van de ChristenUnie Zwolle.

Kandidatenlijst ChristenUnie Zwolle 2018-2022

1. Gerdien Rots

2. Wietse de Boer

3. Ruben van de Belt

4. Jolien Elshof

5. Reinier Mulder

6. Jacob Raap

7. Job Looijenga

8. Ronald Buitenhuis

9. Ruth Stoorvogel

10. Ed Anker

11. Michiel van Willigen

12. Jan Pieter Meijer

13. Judith Prins

14. Hans Hersevoort

15. Lucia Voogt

16. Theo Sikkema

17. Jolanda Verstraten-Nauta

18. Reinout Boxman

19. Johan van der Graaf

Back to top button