College wil miljoenen bezuinigen op zorg in Zwolle

Het College van B en W wil twee miljoen euro bezuinigen op het sociaal domein in Zwolle. Voor de verkiezingen lieten coalitiepartijen Swollwacht en GroenLinks nog weten geen cent te willen snijden in het budget voor de allerzwaksten in Zwolle.

In 2020 moet er al een half miljoen zijn bezuinigd op het sociaal domein, in 2023 twee miljoen euro. De coalitiepartijen Swollwacht en GroenLinks waren vóór de gemeenteraadsverkiezingen altijd fervent tegenstander van bezuinigingen op de zorg in Zwolle. Nu zitten beide partijen in de coalitie, en levert GroenLinks zelfs de wethouder (Klaas Sloots) die de harde bezuiniging voorstelt.

Reacties

 1. Mooie praatjes vullen geen gaatjes!
  Over de rug van de zwakkeren in de samenleving 2 miljoen bezuinigen om daarmee o.a. een extra wethouder van één miljoen te bekostigen.
  Voor de verkiezingem roepen dat er niet gesneden wordt in de zorg om vervolgens keihard het mes erin te zetten.
  Addergebroed!!!!

 2. schaam je kapot gemeente ambtenaren!
  Misselijkmakend !
  Ouderen , hebben het al moeilijk maar ook andere kwetsbaren en jullie maar bezuinigen en maar hopen dat die vrijwilligers alles maar gaan doen..
  Maar ja wat zijn jullie trots een een stukje fietspad wat van plastic is en voor allerlei idiote projecten geld uitgeven terwijl zo veel ellende in de zorg is..
  Schandalig!

  1. Ik word gedwongen om zorg aan te nemen, die ik niet wil. Omdat het wijkteam me daartoe dwingt. Terwijl mensen die deze zorg wel nodig hebben, het niet meer krijgen.

Back to top button