donderdag , 7 december 2023
Kinderen Zwolle dupe van bezuinigingen

‘Vaccinatiegraad Assendorp en Diezerpoort is zorgelijk’

De vaccinatiegraad in de wijken Assendorp en Diezerpoort ligt onder de 90 procent en is daardoor zorgelijk. In Kamperpoort, Veerallee en Schelle is dat het geval voor BMR en Meningokokken C. Dat schrijft het College van B en W na vragen van de VVD.

De VVD wilde weten hoe het is gesteld met de vaccinatiegraad in Zwolle en welke maatregelen het College gaat nemen bij een ‘zorgelijke’ situatie (onder de 90 procent, red.). In Assendorp en Diezerpoort ligt de vaccinatiegraad al onder de grens van 90 procent. ‘Bij niet inenten na een eerste uitnodiging volgt vanuit het RIVM, die de uitnodigingen voor vaccinaties verstuurd, altijd een heroproep’, antwoordt het College.

Ook wil de VVD weten wat Zwolle doet in haar rol van toezicht op de kinderopvang en het uitvoeren van de wettelijke verplichte GGD-inspecties. ‘De GGD heeft recent besloten te onderzoeken of vaccinatiebeleid een onderdeel van het toezicht kan worden. Los daarvan is de GGD voornemens om met kinderopvangorganisaties in gesprek te gaan over dit onderwerp en hen maximaal toe te rusten om hier visie en beleid op te ontwikkelen’, zegt de verantwoordelijk wethouder Michiel van Willigen (ChristenUnie).

Kijk hier voor alle vragen en antwoorden.