College wil bijna miljoen besparen op wmo-voorzieningen in Zwolle

Het College van B en W is van plan om 900.000 euro te besparen op Wmo-voorzieningen, zoals rolstoelen en scootmobiels. Oppositiepartij PvdA heeft hier al vraagtekens bij geplaatst. ‘Krijgen Zwollenaren dan minder snel een rolstoel?’

Het College van ChristenUnie, Swollwacht, GroenLinks en VVD geeft zelf al een waarschuwing af over de plannen om scherper te kijken naar de toekenning van Wmo-vooorzieningen. ‘Besparingen op Wmo-voorzieningen kunnen gevolgen kunnen voor het niveau van de voorzieningen en/of service’, valt er te lezen in de perspectiefnota die vandaag werd gepresenteerd.

De PvdA heeft meteen gereageerd op het voornemen strenger te controleren. ‘Krijgen inwoners dan minder snel een rolstoel, een scootmobiel of een traplift?’, aldus de oppositiepartij.

In het voornemen te bezuinigen op Wmo-voorziening staat ook dat het College weer graag wil werken met één aanbieder in plaats van twee. In Zwolle waren er juist heel veel klachten toen cliënten niet de keuzevrijheid hadden en afhankelijk waren van Welzorg.

Een reactie

  1. Weet je wat erg is! Dat wanneer de traplift weer uit een woning wordt gehaald zo naar de stort gaat…
    Geldverspilling ten top!

Back to top button