College wil patatkraam Wijthmenerplas weg, er moet gezonde foodtruck komen

Patatkraam was nog van Joop van Ommen

De gemeente Zwolle wil dat de patatkraam aan de Wijthmenerplas na 24 jaar verdwijnt en plaats maakt voor een hippere, gezondere foodtruck. Ras-Zwollenaren zijn verbolgen, omdat de kraam, die nog van Joop van Ommen was, niemand kwaad doet. Intussen zwellen de protesten tegen het gemeentelijke beleid aan. ‘Zwolle is aan het Veramsterdamiseren.’

‘Van een betaalbaar patatje mèt naar een…. Tja naar wat eigenlijk? Vermoedelijk iets met linksdraaiend havermelkzuur. Voor welk probleem is dit een oplossing’, vraagt Swollwacht-fractievoorzitter Silvia Bruggenkamp zich af als de plannen voor de gemeente om de patatkraam aan de Wijthmenerplas duidelijk worden. De kraam is nu in handen van Jacqueline Eikelboom, die had gehoopt de eetgelegenheid door te geven aan haar zoon. Dat kan niet meer.

Van een betaalbaar patatje mèt naar een…. Tja naar wat eigenlijk? Vermoedelijk iets met linksdraaiend havermelkzuur. Voor welk probleem is dit een oplossing?

D66 wilde patatkraam eerder al sluiten

De Zwolse fractie van D66 wilde de patatkraam aan de Wijthemnerplas eerder al sluiten. Dat kon toen in de gemeenteraad op veel onbegrip rekenen. ‘ ‘Daar staat een patatkot. Wat is daar nu het probleem mee?’, vroeg SP-fractievoorzitter Brammert Geerling zich destijds af. Nu D66 in een College met GroenLinks (en CDA en ChristenUnie) zit lijkt de frietkraam plaats te moeten maken voor een hippe foodtruck die gezonde snacks verkoopt.

Foto: Frank van Hienen

Protesten in Zwolle tegen beleid

De beslissing van het huidige College zet nog meer kwaad bloed bij ras-Zwollenaren. ‘Deze stad is aan het Veramsterdamiseren’, vindt Bruggenkamp (Swollwacht). Afgelopen weekend waren er al protesten voor het gemeentehuis. Die richtten zich vooral op de beslissing van de coalitiepartijen ChristenUnie, GroenLinks, D66 en CDA om de kermis uit de binnenstad te weren en het centrum van Zwolle emissievrij te maken, waardoor evenementen zoals carnaval en de halve marathon wellicht worden verwijderd uit de binnenstad

Het voorstel van het College om ook de patatkraam van de familie van Joop van Ommen de nek om te draaien zal de kritiek waarschijnlijk alleen doen toenemen.

Back to top button