College: ‘Winkels moeten 31 december dichtblijven’

Het College van B en W wil niet dat Primera Kosterman en andere winkeliers op zondag 31 december de deuren mogen openen. Dat antwoordt ze op vragen van D66.

Primera Kosterman wil graag de deuren openen op 31 december, omdat er dan altijd veel staatsloten worden verkocht. Door de afspraken in de Zwolse coalitie (ChristenUnie, VVD, D66 en PvdA) over de zondagsopening is die mogelijk er niet. D66 wil weten of er alsnog een uitzondering kan worden gemaakt voor Kosterman en andere winkeliers. ‘Door uw raad zijn er in deze collegeperiode afspraken gemaakt over het beleid ten aanzien van openstelling van winkels op zondag. Daardoor zijn er op dit moment 15 mogelijkheden. Zondag 31 december is geen winkelzondag. Het college verleent geen ontheffingen voor individuele winkeliers’, is het antwoord van B&W.

Politiek steekspel
Daarmee is het politieke steekspel rond de kwestie nog niet voorbij. Swollwacht en CDA zullen een motie indienen om de kwestie alsnog in de raad te bespreken. Daarbij zijn de ogen vooral gericht op coalitiepartners D66 en VVD. ‘Zij zullen boter bij de vis moeten doen’, aldus CDA-fractievoorzitter Martijn van der Veen.

De supermarkten mogen 31 december wel open.

Lees HIER de complete beantwoording van het College.

Back to top button