Complete school in Zwolle moet dicht na corona-uitbraak

De Ridder Jorisschool in Westenholte moet een week dicht na een corona-uitbraak onder het personeel. Drie leerkrachten, een klassen-assistent en de conciërge hebben positief getest op het coronavirus dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken. ‘Vermoedelijk gaat het om de Britse variant’, zegt algemeen directeur Daniëlle Wessels. 

Ouders van de school kregen vrijdag een mail dat er onder personeelsleden coronabesmettingen waren vastgesteld. Toen ging het nog om drie personen, inmiddels is het aantal opgelopen naar vijf. ‘In overleg met de GGD hebben we besloten om de school een week te sluiten’, zegt algemeen directeur Daniëlle Wessels. ‘Er was geen vervanging meer mogelijk en we weten niet waar de haard precies zit.’ Ongeveer 180 kinderen moeten komende week thuisonderwijs volgen.

Raadsel
De besmettingen kwamen als een totale verrassing, zegt Wessels. ‘Heel bizar. Op een dag was een aantal leerkrachten verkouden en heeft zich laten testen. Ze bleken allen positief. Het is mij een raadsel hoe het kan. We houden ons strikt aan de richtlijnen, we kunnen niet bedenken waar dit vandaan zou kunnen komen.’

Britse variant
Volgens Wessels gaat het waarschijnlijk om de Britse variant. ‘Twee collega’s zijn ook behoorlijk ziek. Bij een collega blijft het beperkt tot lichte verkoudheidsklachten. Inmiddels is ook bekend dat een kind besmet is, nadat het zich heeft laten testen.’

Quarantaine
De school zal geteld vanaf donderdag 11 maart tien dagen dicht blijven (tot zondag 21 maart). De school kan aankomende week in verband met de quarantaine plicht ook geen noodopvang aanbieden.

Back to top button