Concrete informatie voor confrontatie fans van PEC en Eagles

uniform_politie9_hondenVolgens de gemeente Zwolle is er ‘concrete informatie’ dat supporters van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles dit weekend van plan zijn de confrontatie met elkaar aan te gaan. Beide ploegen spelen zondag tegen elkaar.

Burgemeester Henk Jan Meijer heeft op advies van de politie een noodbevel afgegeven, waardoor er meer mogelijkheden zijn ‘supporters’ op te pakken. De maatregel blijft tot zondagavond van kracht. Het noodbevel dient om te voorkomen dat de openbare orde in de Overijsselse hoofdstad verstoord wordt.

Risicosupporters
Zondagmiddag wordt in het IJsseldeltastadion in Zwolle de eredivisiewedstrijd PEC Zwolle-Go Ahead Eagles gespeeld. Een klein deel van aanhangers van beide ploegen wordt gerekend tot de groep ‘risicosupporters’. In het verleden zochten deze groepen al geregeld de confrontatie met elkaar. Op basis van concrete informatie wordt nu een noodbevel ingezet om verstoring van de openbare orde te voorkomen.

Het noodbevel gaat vrijdag 13 februari om 17.00 uur in en blijft van kracht tot zondag 15 februari 23.00 uur.

Carnaval
Dit weekeinde is in Zwolle niet alleen de voetbalderby maar wordt ook carnaval gevierd. Om wanorderlijkheden tijdens carnavalsactiviteiten te voorkomen kunnen door het noodbevel potentiële ordeverstoorders worden geweerd.

Back to top button