Corona-clusters in Zwolle vooral in onderwijs en bij bedrijven

De meeste coronaclusters in de regio Zwolle spelen zich momenteel af binnen bedrijven en het onderwijs. Dat meldt de GGD IJsselland in haar wekelijkse corona update.

In de regio Zwolle zijn er in de week van 15 t/m 21 februari 610 besmettingen (115 per 100.000 inwoners) gemeld. Dat is ruim 30 procent méér dan de week ervoor toen er 467 mensen positief zijn getest. Niettemin ligt het aantal besmettingen in de regio IJsselland, waartoe ook Zwolle behoort, onder het landelijk gemiddelde van 173 positieve testen per 100.000 inwoners.

Het aantal clusters in de verpleeg- en verzorgingshuizen neemt af. Daarentegen spelen de meeste clusters zich af binnen bedrijven en is een aantal gerelateerd aan het onderwijs.

Vertraging vaccinatie
Tot en met 21 februari heeft GGD IJsselland 23.090 vaccinaties gezet. Het vaccinatieproces verloopt goed, maar de lagere levering van het AstraZeneca vaccin veroorzaakt ook in regio IJsselland vertraging. Levering van voldoende vaccins is cruciaal voor alle partijen die vaccineren en voor het in gebruik kunnen nemen van de nieuwe GGD-vaccinatielocaties die in voorbereiding zijn in, meldt de GGD in haar update.

Back to top button