Corona-clusters in Zwols onderwijs

Er bestaan op dit moment clusters van coronabesmettingen in het onderwijs in Zwolle. Dat blijkt uit de zogenoemde Coronamonitor van de Veiligheidsregio IJsselland en de GGD. Er wordt geen melding gemaakt over welke onderwijsinstellingen het gaat in Zwolle.

De Veiligheidsregio en de GGD melden wel dat de clusters in het onderwijs in beeld zijn en ‘worden gemonitord.’ Ook zijn er in Zwolle clusters coronabesmettingen in de VVT-sector (verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties).

Staphorst
Het aantal besmettingen in regio IJsselland is ten opzichte van de week ervoor iets afgenomen en volgt daarmee de landelijke trend. Deze week waren er relatief veel besmettingen in Staphorst, Zwartewaterland, Dalfsen, Deventer, Olst- Wijhe en Ommen. Er waren procentueel gezien meer 41- tot 60-jarigen waarbij een besmetting is geconstateerd.

Leeftijdsgroepen
Het aantal besmettingen in regio IJsselland, waartoe ook Zwolle behoort, is in de week van 26 oktober tot 1 november ten opzichte van de week ervoor iets afgenomen.  Er zijn besmettingen in alle lagen van de bevolking en verspreid over de hele regio. In de leeftijdsgroep 80+ waren er 58 nieuwe besmettingen en onder 70-80 jarigen eveneens 58.

Lees hier de complete Coronamonitor.

Back to top button