Corona-vaccin komt aan bij Isala, eerste medewerkers vandaag geprikt

Vandaag ( woensdag 6 januari) krijgen de eerste Isala-medewerkers het vaccin van BioNtech/Pfizer tegen COVID-19 toegediend.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft na een oproep vanuit de ziekenhuizen 30.000 vaccins vervroegd beschikbaar gesteld voor mensen die directe zorg aan coronapatiënten verlenen op de IC, SEH en de COVID-afdeling. Verschillende ziekenhuizen starten vandaag met vaccineren, zo ook Isala.

Een selecte groep zorgmedewerkers van Isala in de acute zorg krijgt als eerste het vaccin toegediend. Vanaf donderdag worden andere zorgmedewerkers ingeënt, die directe COVID-zorg verlenen op de IC, SEH en/of langdurig werkzaam zijn op de COVID-afdeling. In totaal krijgt de ROAZ-regio (ROAZ: regionaal overleg acute zorg) waar Isala bij hoort 2100 vaccins. Deze worden verdeeld over de ziekenhuizen in de regio. Naast de medewerkers en artsen op de IC, SEH en de COVID-afdelingen, krijgen ook ambulancemedewerkers en medewerkers van de COVID-helikopter een vaccin. Volgens de laatste planning van de overheid komen de overige medewerkers in het ziekenhuis vanaf het tweede kwartaal in aanmerking voor een vaccinatie.

Blij

‘Als ziekenhuis zijn we heel blij met het besluit om ook het zorgpersoneel voor acute zorg op de SEH, COVID-afdelingen, IC en ambulancepersoneel vervroegd te vaccineren’, gaf Ina Kuper (Isala-bestuurder en voorzitter van het ROAZ) eerder al aan in een interview met De Stentor. ‘De druk op onze zorg en het personeel is hoog. Het beschikbaar krijgen en op de been houden van voldoende medewerkers is onze grootste uitdaging, om al onze patiënten de juiste zorg te kunnen blijven geven. De vaccinaties tegen COVID zijn enorm effectief en nodig om uit deze crisis te komen. Met nu vervroegd vaccineren verwachten we dat er minder personeel uitvalt vanwege besmettingen.’

Back to top button