Coronaclusters in onderwijs in Zwolle

De CoronaMonitor van de Veiligheidsregio IJsselland en de GGD toont een lichte stijging van het aantal positief geteste mensen in deze regio in de week van 16 tot en met 22 november. Ook zijn er opnieuw coronaclusters in het onderwijs in Zwolle. De GGD meldt niet om welke onderwijsinstelling(en) het gaat.

Er zijn 750 mensen positief getest. Dat zijn 141 besmettingen per 100.000 inwoners. De week ervoor telden we 686 positief geteste personen (129 per 100.000). In Deventer, Zwartewaterland, Kampen, Raalte en Hardenberg waren de afgelopen week relatief de meeste besmettingen.

Mensen niet bereikbaar
De afgelopen week is de GGD uitgebreider bron- en contactonderzoek gaan doen. ‘We merken daarbij regelmatig dat mensen slecht bereikbaar zijn. Soms omdat ze hun telefoon niet opnemen, maar vaak ook omdat wij niet de juiste gegevens hebben. Wij roepen mensen daarom op thuis te blijven in afwachting van de uitslag en de telefoon bij zich te hebben. Ook vragen we iedereen, ook commerciĆ«le sneltestlocaties, met nadruk om de juiste gegevens door te geven.’

Testen binnen 12 uur
Tot slot is de test- en laboratoriumcapaciteit opnieuw toegenomen. Er is nu meer dan voldoende mogelijkheid bij GGD IJsselland om je te laten testen. Je kunt binnen 12 uur terecht. De uitslag krijg je binnen 24 uur.

Kijk hier voor de volledige CoronaMonitor.

Back to top button