Coronacrisis slecht nieuws voor drugskartels

De coronacrisis beheerst de hele wereld. Elke avond een greep uit de meest opvallende nieuwsberichten uit andere landen. Zo is de uitbraak slecht nieuws voor de Mexicaanse drugskartels en moeten tweelingbroers afspreken op de grens van Noorwegen en Zweden. Zuid Korea geeft inwoners een ‘comfortpakket’, zodat ze niet naar de winkels hoeven. Inclusief paprika’s.

  • De wereldwijde uitbraak van het coronavirus is slecht nieuws voor Mexicaanse drugskartels. Met gesloten grenzen en beperkt luchtverkeer keren kartels zich nu tegen elkaar.
  • Turkije gaat elke week 5 chirurgische maskers gratis aan zijn burgers geven dankzij een nieuwe verordening die maskers in openbare ruimtes verplicht stelt. U kunt ze online bestellen met uw nationale ID.
  • Een lokale restauranteigenaar die hielp bij het redden van jongens die vastzaten in Thaise grotten, heeft een mobiele COVID 19-patiĆ«ntentent uitgevonden.
  • Zuid-Korea heeft een eenvoudige maar geniale manier gevonden om te voorkomen dat mensen in quarantaine het huis verlaten om boodschappen te doen. Zo ziet het comfortpakket van de Zuid-Koreaanse regering voor in quarantaine geplaatste mensen eruit.
  • De tweelingbroers Ola en Pontus Berglund (71) zijn nog nooit zo ver van elkaar verwijderd geweest. De een woont in Zweden, de ander in Noorwegen. Nu ontmoeten ze elkaar bij de Svinesund-brug – en krijgen ze strikte instructies van de politie om niet te knuffelen.
  • Duitsland heeft een miljoen mensen getest, 93% van hen was negatief.
Back to top button