‘Coronapatiënten op ic sinds eind juli verdubbeld’

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is sinds eind juli bijna verdubbeld naar 39. Ook het aantal patiënten met Covid-19 buiten de ic neemt toe, dat zijn er nu 124.

In vergelijking met gisteren is het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt met 1 gestegen. In totaal liggen er nu 39 besmette mensen op de ic. ‘Het aantal Covid-19-patiënten blijft geleidelijk toenemen, zowel op de intensivecareafdelingen als daarbuiten’, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. ‘Sinds eind juli is het aantal verdubbeld.’

655 meer besmettingen sinds gisteren
Het aantal coronapatiënten in Nederland is vandaag met 655 gestegen, blijkt uit de cijfers van het coronadashboard van de overheid. Dat is meer dan gisteren, toen er 636 gevallen bijkwamen. Donderdag kwamen er 577 gevallen bij, woensdag 654 en dinsdag 779.

Zwolle
De meeste gevallen komen uit het Westen: Rotterdam-Rijnmond (156) en Amsterdam-Amstelland (142) zijnd de koplopers. In de regio IJsselland, waar Zwolle onder valt, is er slechts een geringe toename van het aantal nieuwe besmettingen. Dat was er sinds gisteren slechts één.

 

Back to top button