Cruiseschip naar Zwolle voor opvang vluchtelingen

Een cruiseschip uit Boedapest komt naar Zwolle toe voor de opvang van ongeveer 140 vluchteling. De boot meert waarschijnlijk aan in de Prinses Margriethaven in Holtenbroek.

Het kabinet wil cruiseschepen inzetten voor de opvang van vluchtelingen in Nederland. Zwolle is dus een van de bestemmingen. Het is de bedoeling dat het schip in de maanden augustus en september zo’n vijf weken in de Zwolse haven komt te liggen. Daarna zou het verder varen.

Burgemeester Peter Snijders is content met het idee. Volgens hem heeft een cruiseschip voordelen omdat de kamers al zijn ingericht. ‘Je stopt de stekker erin, sluit de afvoer aan en de locatie is gereed’, zegt hij tegen de Stentor.

Schandalig
Swollwacht-fractievoorzitter Silvia Bruggenkamp is niet blij met het uitgelekte nieuws. De gemeenteraad had de plannen onder embargo ontvangen, omdat er eerst met de omwonenden gesproken zou worden. ‘Het is werkelijk waar niet te geloven. Als gemeenteraadslid de aankondiging hiervan ontvangen ONDER EMBARGO. Want omwonenden eerst informeren. Die lezen het nu uit de krant. Wat een schandalige manier van communiceren met onze inwoners’, foetert ze.

Back to top button