Culinaire wereldsterren zijn vandaag in Zwolle te zien

Zwolle is vandaag (zondag) en morgen het middelpunt van de culinaire wereld. Topchefs vanuit alle landen zijn aanwezig op de derde editie van ‘Chefs (R)Evolution’. De opening is om zondagochtend 10.30 uur en het evenement vindt plaats rondom De Librije en Theater De Spiegel.

Behalve Jonnie Boer (nr. 38 van de wereld) zijn er nóg meer topchefs aanwezig. Wat te denken van Eneko Atxa, van het Spaanse restaurant Azurmendi (nr. 16 van de wereld) of Rasmus Kofoed van het Deense Geranium (nr. 28). Allen geven ze acte de présence in Zwolle.

BOERenmarkt
Dit culinaire festival wordt georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer van Restaurant De Librije in samenwerking met het team van Port Culinaire en Thomas & Carola Ruhl. Laat u verrassen tijdens de gratis toegankelijke BOERenmarkt XL, waarbij u op een laagdrempelige wijze kennismaakt met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is.

'Waarom we niet naar Londen of Amsterdam vertrekken? Zwolle is veel mooier.'
‘Waarom we niet naar Londen of Amsterdam vertrekken? Zwolle is veel mooier.’
Niks selderij uit de Jumbo. Alleen de beste producten uit de kwekerij van Eef Steel.
Niks selderij uit de Jumbo. Alleen de beste producten.
Allo allo, musieur. Deze vino c'est trez bien pour eul of us.
Allo allo, musieur. Deze vino c’est trez bien pour eul of us.

 

BOERenmarkt XL
Op de BOERenmarkt XL ontdekt u een dertigtal (wijn-)boeren en verschillende ambachtelijke leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer en u kan genieten van hun (h)eerlijke producten. Ook is er een fijne selectie aan Alliance Gastronomique-chefs aanwezig die de heerlijkste gerechtjes bereiden in samenwerking met één van de boeren. Voor slechts € 9,00 proeft u een bijzondere wijn-/spijs combinatie! De BOERenmarkt XL vindt plaats op 18 en 19 september van 12.00 tot 20.00 uur.

Ontdek nog meer tijdens Chefs(R)Evolution…
• Theaterrestaurant Koperen Kees wordt omgetoverd tot Librije’s Kantine. Hier heeft u de keuze uit een selectie van Librije-klassiekers. Ook ontdekt u hier de Champagne Henriot- en oesterbar.
• Tijdens de kookdemonstraties in Theater de Spiegel presenteren internationale topchefs hun keuken en persoonlijke kwaliteiten. Laat u inspireren en verwonderen!
• In het Strobalenrestaurant bereiden de Librije-chefs de heerlijkste gerechtjes.
• Op het pontonrestaurant worden côte de boeufs voor u bereid.
• Spectaculaire kookwedstrijden zoals de HillBilly Contest, waarbij 6 jonge talenten twee gerechtjes met regionale ingrediënten bereiden en deze worden gejureerd door Jonnie Boer, Gert de Mangeleer en Mac van Dinther.
• Bijzondere wijn-, bier- en whiskytastings.
• Kijk op onder andere ons online magazine op www.chefsrevolution.com voor het hele programma, want er is nog zoveel meer te zien en te proeven.

Waar wijn is, is ook kaas. Alleen de allerbeste.
Waar wijn is, is ook kaas. Alleen de allerbeste.
Natuurlijk is er ook musika. Op een boot.
Natuurlijk is er ook musika. Op een boot.
Papa, waar is dat biggetje gebleven?
Papa, waar is dat biggetje gebleven?

 

Back to top button