D66 Zwolle gaat zélf winkel op zondag openen

D66 Zwolle opent op zaterdag 16 én zondag 17 maart een pop-up store in de Sassenstraat. Hiermee wil de partij bijdragen aan een levendige binnenstad op zondag. Tegelijk wil de partij laten zien dat het echt tijd wordt dat Zwolle als grootste stad in de regio ook op zondag haar gastvrije gezicht laat zien.

Op zaterdag 16 maart om 14.30 uur wordt de winkel officieel geopend door Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven. D66 Zwolle wil met deze pop up store aandacht vragen voor het koopzondagen beleid in Zwolle. ‘Wij vinden dat het tijd wordt dat winkeliers zelf mogen bepalen of zij hun winkel open of dicht doen op zondag. Het past niet meer bij de grootste stad in de regio om, in tegenstelling tot andere steden, winkeliers te verplichten hun deuren dicht te houden. Wij willen graag levendigheid in de binnenstad en daar hoort die vrijheid bij. Als de kiezer dat ook vindt, is het 21 maart de kans om verandering te brengen in het huidige beleid’, aldus lijsttrekker Jan Brink.

Moestuintjes
Omdat de pop-up store een winkel is voor alle Zwollenaren organiseert D66 verschillende activiteiten aan de Sassenstraat 45. Op zaterdagmiddag kunnen kinderen moestuintjes maken en met een 3D pen een eigen kunstwerk maken. Zowel op zaterdag als zondag zijn er verschillende kandidaten van D66 voor de gemeenteraad in de winkel te vinden, kunnen mensen er terecht voor een praatje en zijn er andere leuke activiteiten. Zondag opent de winkel met een Liberaal bezinningsmoment. Iedereen is welkom.

Back to top button