Dag vol helden in winkelcentrum Stadshagen

Het winkelcentrum van Stadshagen was vanmiddag (zaterdag) het toneel voor Heldendag. Hulpdiensten toonden zich aan het publiek, tot vreugde van honderden kinderen.

Ambulances, politie, sirenes, handboeien, brandweerslangen. Ze lagen zaterdagmiddag binnen handbereik van vele jonge bewoners van Stadshagen, en hun vaders en moeders. Heldendag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de hulpdiensten een inkijkje in hun werk.

Arrestatieauto
Ook deze editie was, ondanks wat regenval, weer een groot succes. Honderden kinderen vergaapten zich aan de tuta’s van de brandweer, de imponerende arrestatieauto van de politie en nog veel meer. De Brandweer Zwolle, Politie IJsselland, ambulance RAV IJsselland, Reddingsbrigade Hasselt, Dierenbescherming Noord-Overijssel, Stichting Dierenambulance en de Twentse Wens Ambulance waren allen aanwezig.

Twee minuten stilte
De dag was ook bijzonder, omdat brandweerkorpsen in het hele land om exact 14.00 uur ’s middags twee minuten stilte in acht namen voor hun gesneuvelde collega’s. De laatste dodelijke slachtoffers bij de Zwolse brandweer dateren van 21 januari 1992, toen twee brandweerlieden omkwamen door het instorten van een verdieping van cadeauwinkel Arcade aan de Diezerstraat 109.

Heldendag winkelcentrum Stadshagen

Heldendag winkelcentrum Stadshagen

Heldendag winkelcentrum Stadshagen

Heldendag winkelcentrum Stadshagen

Back to top button